19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Arguvan Müziği adlı Panel ve Dinletisi Düzenlenecek 11 Haziran 2016

Arguvan Müziği adlı  Panel ve Dinletisi Düzenlenecek 11 Haziran 2016

Arguvan Belediyesi tarafından 11 Haziran Cumartesi günü Malatya Kongre Ve Kültür Merkezinde Arguvan Müziği adlı panel ve dinleti düzenlenecek.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Türkülerinin dünü – bugünü ile geleceğinin konuşulacağı ve 11 Haziran Cumartesi günü Malatya Kongre Ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan ARGUVAN MÜZİĞİ adlı panele katılmak isteyen herkesin davetli olduğunu söyledi.

Başkan Kızıldaş, “Arguvan Kültürü ve Türküleri her zaman kültür mirasında bir önemli yer almıştır. Adı ile yurt içinde ve yurt dışında büyük bir ilgi gören Arguvan Türkülerimiz dünya sinemalarında önemli yeri olan Hollywood’da film müziği de olmuştu. “Exodus: Tanrılar ve Krallar” filminde Hz. Musa’nın düğün sahnesinde bir Arguvan türküsü olan ‘Sunam’ türküsü çalınmıştı. Küçük yaştan itibaren türkülerle büyüyen ozanlarımız Arguvan türkülerini geçmişten günümüze taşınmasında etkili olmuşlardır. Yine bu yıl 12.sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali ile Arguvan Türkülerinin tanıtılmasında büyük rol almıştır. Arguvan’da zaman zaman yaptığımız ve yerel sanatçılarımızı sahne alarak dinleti yaparak vatandaşlarımız ile buluşturarak türkülerimizin tanıtımlarını devam ettirdik. Bu kültür hazinemizin farkındalığını fark ettirerek; insanlarımızın daha verimli ve Arguvan Türküleri ile daha fazla bilgili ve ilgili olmalarını sağlamak. Gücümüz, enerjimiz ve sağlığımız elverdikçe koşturmaya, kültürel zenginliğimizi fark ettirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Saat 10.00'da başlayacak Panel'e konuşmacı olarak Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Doç. Dr. Bülent Yılmaz, Öğretim Görevlisi Ülkü Akkuş, Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen ve Sanatçı Muharrem Temiz katılacaktır. Saat 20.30'da başlayacak Dinletiye ise Şirin Üstün, Erhan Yılmaz, Gani Pekşen, Muharrem Temiz katılarak Arguvan Türküleri söyleyecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın