18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Tüfenkçi, Battalgazi’de Ramazan Programına Katıldı (Foto Haber)

Bakan Tüfenkçi, Battalgazi’de Ramazan Programına Katıldı (Foto Haber)

Tarihi Hacı Yusuf Taş Camii (Yeni Cami) yanında kurulan Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda her gün yaklaşık 2 bin kişiye hayırseverlerin katkıları ile iftar yemeği veriliyor. İftar Çadırı yanında kurulan sahnede ise, iftar öncesi Ramazan ayına özel sohbet programı yapılırken, "Battalgazi'de Ramazan" adlı programa bu kez Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Valisi Mustafa Toprak katıldı. Malatya'da Ramazan ayının bir başka güzel yaşandığını belirten Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, "  Atmosfer çok güzel.Malatyanın merkezi yıllarca burada her ramazanda iftar geleneğimiz olarak çadırımız hazırdır.Bu  yılda yada  yada denk gelmesi nedeniyle açık havada ve genişletilerek yapılması gerçekten bizide memnun etti.Güzellikleri biraraya getirmek ve insanların  canı gönülden buna destek vermesi icabet etmesi gerçekten çok güzel. Malatya hoşgörü memleketei huzur kenti güven kenti ve istikrar kenti.Dolayısıyla Malatya insanı merhametli insandır. " dedi.

Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'ya yapılacak olan ikinci bir devlet üniversitesi konusuna da değinerek, "  Malatyanın büyükşehir olması münasebetiyle ikinci bir üniversiteyi hakkediyor.İkinci bir devlet üniversitesi. Gönül arzu ediyorki vakıf üniversitesi kuralım. Ama öncelikle biz seçimden önce devlet üniversitesini hedeflemiştik.Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.Tam tarih vermek doğrusu yanıltabilir bizi. Ama hedefimiz 6 ay içerisinde bunu meclise götürüp kararını çıkartmak.Yer konusunda ise kuruluşla birlikte Malatyamızın Battalgazi ilçesinde de Yeşilyurt ilçesinde de olabilir.

Battalgazi ilçesine bir hastane şart. Eski devlet hastanesini hayata geçireceğiz. Sağlık Bakanlığı projesi 150 kapasite yataklı ama 200-250 yataklı  bir hastaneyi Battalgaziye inşallah yapacağız ve orayı hayata geçireceğiz.. Zaten çocuk , fizik hastanemizle birlikte Malatya mevcut hastanesi ile birlikte kadın doğum bunların tamamının ihalesi yapıldı bir kısmıda proje aşamasında kendiliğinden  şehir hastanesine kavuşmuş olacak. Yeşiltepedeki Askeri hastahanenin yerinide devraldık. Orayada bir hastane oturtacağız.Dolayısıyla Malatya zaten hastaneleriyle  iyi bir yerde olacak.Yine üniversitemizde onkoloji hastanemizin  o bölgede kanser üzerine çalışma yapan 200 yataklı çok modern kanserin her tipiyle uğraşan  ve tipik bir hastane olacak.Tıpkı karaciğer hastanesi gibi.  " diye konuştu.

Yeşil Kuşak Projesine de  değinen Bakan Tüfenkci, " Yeşilkuşak projesi ile igili çalışmalarımız devam etmekte.Bu projenin takipçisiyiz   " ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, güzel ve kadim bir şehre vali olarak atandığını belirterek, "    Malatya’da güzellik var. Daha önceden de bilgimiz var. Medeniyet değerleri ve insani değerler açısından önemli bir ilimiz. Malatya'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Malatyalı kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmek tüm sorumluluklarımızla birlikte sayın bakanlarımız ve milletvekilerimizle, sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın bizlere tebliğ  ettikleri görev ve bu sorumluluk içinde görevlerimiz yapacağız.Böylesi güzel bir kentte böylesi güzelliklerin yaşandığı  bir yerde bulunmak gerçekten güzel bir hadise.Bu anlamda Battalgazi Belediyemizin hoşgörü  kentinde sevgi kentinde hep beraber yardımlaşmanın  dayanışmanın  tezavu ettiği bu ramazan ayında bu güzelliklerle buluşmak  benimde ilk geldiğim günlerde çok güzel bir şey.Çok teşekkür ediyorum…" dedi.

Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, "Battalgazi'de Ramazan" programının ardından Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda iftar yapacak olan vatandaşlara, Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve beraberindekilerle birlikte yemek dağıttı. Bakan Tüfenkci, daha sonra alandan ayrıldı.

Akşam ezanının okunması ile birlikte İftar Çadırı’nda bulunan yaklaşık 2 bin kişi, birlikte iftar yaptı. İftar sonrası çocuklara yönelik gösteriler ve ardından da Delal Metin ve ekibi tarafından bir konser verildi. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konser sonrası vatandaşlara şerbet ikramı yapıldı. 

bakan_tüfenkci_battalgazi_iftar2

bakan_tüfenkci_battalgazi_iftar

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın