28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Tüfenkci, gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri, özellikle dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Bakan Tüfenkci, gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri, özellikle dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

BAKAN TÜFENKCİ: KAMUDA İSTİHDAM TEK HEDEF OLMAMALI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Üniversite Öğrencileri Platformu’nu (MÜNÖP ) kabul etti, üniversiteli gençlerin sorularını yanıtladı.

Üniversiteli gençlere tavsiyelerde bulunan Bakan Tüfenkci; “ biz istiyoruz ki dünyadaki emsallerinizle yapacağınız yarışta Türk gençleri başarılı olsun, bu başarının anahtarı da yerli ve milli duruşla sizlere sunulan fırsatları değerlendirmekten geçiyor” dedi.

munop_gumruk_bakanligi_tufenkci

Platform üyesi 30’a yakın üniversite öğrencisi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplantı salonunda ağırlandı.  Platform Başkanı Onur Sarıoğlan Bakan Tüfenkci’ye MÜNOP’un kuruluş amacını aktardı. Sarıoğlan, “platformumuz  İstanbul’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören Malatyalı Gençler tarafından gurbette birlik ve beraberliği sağlamak, birbirine destek olmak hedefi ile kuruldu” dedi. Sarıoğlan: amacımız öğrencilerin akademik, kültürel anlamda gelişimine katkıda bulunmak. Ayrıca hemşehrilerimiz başka şehirlere geldiğinde onlara yol göstermek, rehberlik etmek, kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla kurslar açmak istiyoruz. Birçoğu hukuk öğrencisi olan gençler, hukuk kökenli Bakan Tüfenkci’den tecrübelerini dinlemek istedi.

 

TÜFENKCİ’NİN GENÇLERE TAVSİYESİ

Bakan Tüfenkci, gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri, özellikle dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Tüfenkci: Birileri söyleyince çok etkili olmuyor, ama yaşayarak tecrübe ettiğiniz zaman daha öğretici oluyor. Benim sizlere tavsiyem kendinizi yetiştirmeye, en iyisi olmaya gayret edin. Hayat bir imtihan; hem bu imtihanı geçmek için, hem de kendinizle barışık olmak için en iyi iyisini yapmaya çalışın. Bazı şeyleri mesleğe atıldıktan sonra yapabilirsiniz diye düşünebilirsiniz, mesela yabancı dili mesleğe atıldıktan sonra öğreneyim dediğiniz zaman olmuyor. Bunun için zamanı verimli değerlendirmelisiniz.

TÜFENKCİ, KAMU HEDEFİNE KARŞI UYARDI

Bakan Tüfenkci ayrıca gençleri  “tek hedefiniz kamuda istihdam olmasın” diye de uyardı. Tüfenkci, gençlere yönelik ülkemizdeki girişimcilik fırsatlarını anlattı, “eğitim danışmanlığı, mali müşavirlik, ofis desteği gibi birçok alanda genç girişimciler için fırsatlar sunuyoruz. Sahaya indiğimizde, gençlerin arasında olduğumuzda birçoğunun bu fırsatlardan haberi yok. Gençlerimiz kamuda istihdamı birinci hedef olarak belirlemiş, elbette kamuda istihdam rahat görünebilir ama kendi şirketlerinde söz sahibi olacakları bir alana yönelmelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum “ dedi.

Bu sohbetin ardından Bakan Tüfekci konuklarını yemekte ağırladı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın