29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Çalık : 6 Çocuğu Engelli Olan Aileye Yeni Ev Yapılacak

Çalık : 6 Çocuğu Engelli Olan Aileye Yeni Ev Yapılacak

Malatya’da 6 çocuğu da lise yıllarında geçirdikleri rahatsızlık sonucunda fiziksel engelli olan 8 çocuklu ailenin ihtiyacı olan müstakil evi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın girişimleri sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat üstlendi. Evin günlük sosyal ihtiyaçlarını ise AK Parti İl Başkanlığı karşılayacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticiler Yakınca Mahallesinde oturan ve 8 çocuğundan 6’sı lise yıllarında fiziksel engelli olan Katı Ailesini ziyaret etti.

Katı ailesinin 8 çocuğundan 3’ü kız, 3’ü de erkek olmak üzere yaşları 18’den büyük olan toplam 6 çocuğu lise yıllarında geçirdikleri rahatsızlık sonucunda fiziksel engelli kaldılar. Rahatsızlıkları nedeniyle 6 gençte evlerinde dışarı çıkamıyor ve günlerini evlerinde yatakta geçiriyor. Ailenin bir kızı üniversiteyi bitirip öğretmen olurken, diğer çocuğu ise eğitimini sürdürüyor.  Aile Yakınca Mahallesinde bir apartmanın ikinci katında kendilerine ait evde yaşamlarını sürdürürken, baba geçimini seyyar tezgahta sattığı çoraplarla sağlıyor. Ailenin fiziksel engelli kızlarından birisi ise el işi örgü yapıyor.

Çalık beraberinde Çakır, Polat ve Kahtalı ile birlikte ziyaret ettiği Katı Ailesinin, ihtiyaçları konusunda görüştüler. Gençlerin sürekli evde yatakta kalıyor olması nedeniyle günlerini geçirebilmeleri ardına ihtiyaçları olan 2 adet televizyon ve laptop ile diğer acil taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat üstlendi. AK Parti il Başkan Hakan Kahtalı ve partililer ise mevcut evin tamirat ve bakımı için çalışma yürütecek.

YENİ BİR MÜSTAKİL EV YAPILACAK

Evdeki 6 yatalak gencin hastaneye götürülüp getirilmesi nedeniyle evin ikinci katta olmasından dolayı yaşanan sıkıntının çözümü içinde Katı ailesine müstakil bahçeli bir evin yaptırılmasına karar verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, evin arsasının Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat tarafından, yapımının ise Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır tarafından yapılacağını ve ailenin sıkıntı yaşamadan daha büyük bir eve taşınacağını ifade etti. Çakır ve Polat ise müstakil evin yapımı için gereken desteği vereceklerini belirttiler.

Çalık, engelli gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talepleri içinde, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiklerinde hep birlikte sizi ziyaret edeceğiz. İnşallah o zamana kadar evinizde yapılır ve sizi yeni evinizde ziyaret ederiz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü de arayarak, evde inceleme yaparak 6 engelli gencin yaşamlarını kolaylaştırmasına yardımcı olacak ihtiyaçların karşılanmasını aktardı.  Çalık, Ramazan Bayramı’nda Katı ailesini tekrar ziyaret edeceğini ve bu ihtiyaçların bu süre içinde giderilmesini istedi.

Öte yandan AK Parti İl Gençlik Kolları da Katı ailesi için çeşitli çalışmalarda bulunacak.

calik_oznur_engelli_ziyareti

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın