29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Kamu zararını ödemiyor ? Peki ne yapiyor ?

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Kamu zararını ödemiyor ? Peki ne yapiyor ?

Malatya’da Sulama Birlikleri’nin Denetim  Raporları ile Malatya Valiliği sayfasında kamuoyuna açıklanan kamu zararları neden ödenmiyor ?

Derme sulama birliği başkanı Abdullah Polat birlik tarafında itiraz ettikleri rapor  için yeni rapor hazırlatmak üzere  Malatya Valiliği tarafından yeni bir görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı . Kanunen Sayıştay tarafından yapılması gereken inceleme neden bu şekilde bir yol izlendiği merak konusu

Yeni yapılacak soruşturma için Malatya Tarım İl Müdürlüğünden bir veterinerin görevlendirildiği . görevli personelin ise valilikte rapor ve belgelere ulaşamadığı  gelen bilgiler arasında

Derme Sulama Birliği ve Denetim’den geçen  sulama birliklerinin,  Denetim raporu  sonucu ortaya çıkartılan, kamu zararları birlik başkanlarından neden  tahsil edilmiyor ?

Kanuna göre; Birliklerin  İtiraz sonucu SAYIŞTAY’ın yapması gereken incelemeler  neden Tarim İl Müdürlüğünden bir personel ile yapılıyor ?

Malatya Kamuoyunu meşgul eden Sulama Birliği Raporları neden üstü örtülmeye çalışılıyor?

Denetim ve birlik mallarının durumu MADDE 18

– (1) Birliklerin idari ve mali denetimi, her yıl valiler tarafından yapılır veya yaptırılır. Birliğin idari ve mali denetimini yapmak üzere vali tarafından, vali yardımcısının başkanlığında; defterdar, tarım il müdürü, DSİ bölge müdürü ve il mahalli idareler müdürü veya bunların görevlendirecekleri temsilcilerden oluşan bir denetim komisyonu kurulur. (2) Denetim komisyonu raporu, valilik tarafından kamuoyunun bilgisine sunulur. (3) Komisyon tarafından yapılan denetim sonucu tespit edilen kamu zararı tahsil edilmek üzere sorumlulara tebliğ edilir. Tebligattan itibaren otuz gün içinde ödemenin yapılmaması veya tespit edilen kamu zararına sorumlular tarafından itiraz edilmesi durumunda dosya hakkında karar verilmek üzere vali tarafından Sayıştaya gönderilir. Sayıştay kararının kesinleşmesinden sonra kamu zararı sorumlular tarafından otuz gün içinde birlik hesabına yatırılır. Tespit edilen kamu zararı, sorumlular tarafından otuz gün içinde yatırılmaması halinde 2004 sayılı Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.

Derme Sulama Birliği Denetim Raporun’dan

1-Raporun 81 sayfası 7. Madde :Birlik başkanı Abdullah Polat 2013-2014-2015 döneminde  ortalama    her ay  maaşına 600TL fazladan  almış ve   35.336TL’nin  yasal faizi  ile  birlikte  ödenmesi öngörülmüştür.

2-Raporun 81 sayfası 8. Madde : Birlik başkanı Abdullah Polat 2013-2014-2015-2016 döneminde   fazladan aldığı 15.72TL’nin   336TL’nin  yasal faizi  ile  birlikte  ödenmesi öngörülmüştür.

6- Raporun 84 sayfası 20.4 Madde:6172 sayılı kanunun personel istihdamı başlıklı  14.maddesinde   birliğin toplam giderleri  gerçekleşen en son bütçe  gelirlerinin %30 ‘nu aşamaz denilmektedir. Aksi durumda  bu oran geçilir ise aradaki zararın Birlik başkanından rücu  edilmesi   gerekmektedir.  Yıllarca birlik bu konuda tasarruf etmek yerine , Budak-San isimli  firmadan hizmet alımı  yapmış ve birlik zarar  ettirilmiştir. 2015  yılında Budak-san firmasının  hizmet alımı380.000TL +KDV olarak gerçekleşmiştir

7- Raporun 84 sayfası 20. 5.Madde: Sulama birliğine ait  araçların 2013-2014-015-2016  döneminde  Malatya Büyükşehir belediyesine kiraya verildiği , Fayda zarar  değerlendirmesi yapıldığında  araçların kiraya verilmesinin ticari  olarak düşünüldüğü ancak yıllarca  kullanılması sonucu  bakım  onarım giderlerinin artığı ve  yaklaşık 375.555TL’lik  bakım onarım gideri yapıldığı ve birliğin zarara  uğradığı, zarara sebebiyet verenlerden yasal faizi ile   bu tutarın alınması gerektiği  öngörülmüştür.

20- Raporun 90.sayfası 20. 28 Madde; 44 LD 978 plakalı  Dodge marka araç  ile ilgili  birlik müdürüne aracın akibeti sorulmuş , ilgili aracın motor  yenileme  işleminin yanlış yapılması sonucu  yeddiemin otoparkında  olduğu  ve bu işlemden dolayı  evrakta sahtecilik suçu işledikleri gerekçesiyle   Birlik başkanı Abdullah Polat’a ,Bilik müdürü  Mehmet KARAGÖZ’e  2 yıl kesinleşmiş  hapis cezası verildiği  görülmüştür. Aracın yeddi  eminden dolayı 20.000Tl’lik  park parası oluştuğu ve kamu zararı oluştuğu değerlendirilmiştir.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın