28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı Malatya’da

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı Malatya’da

MALATYA’YA GELEN KONUKLAR, ESKİMALATYA’DA TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen AK Partili yöneticiler ve belediye başkanları, Eskimalatya’da ki tarihi mekanları gezdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, konuk heyete Battalgazi ve Eskimalatya’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Hulusi Şentürk, İlyas Şeker ve Muzaffer Çakar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan,  Şanlıurfa Akça Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Eskimalatya’da ki tarihi mekanları gezdi. İlk olarak Ulu Cami’yi gezen konuk heyet, daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezerek, kurs merkezleri hakkında bilgiler aldı.  Son olarak ödüle layık görülen Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezen heyet, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni beğendiklerini ifade ettiler.  Gezi sonrası değerlendirmede bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar, Malatya’da hep güzelliklerle karşılaştıklarını belirterek, “Malatya girişten şuana kadar hep güzellikler gördük. Bilhassa tarihi eserlere sahip çıkmışlar. Pırıl pırıl temiz bir şehir. Çalışkan Belediyeciler. Gurur duyduk sevinçliyiz. Mutluyuz Malatya’da” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu tarihi restorasyon çalışmalarını şöyle bir gezdik. Camileri, Kervansarayı, konaklara sahip çıkıp, şehrin kültürünü yansıtmaları çok güzel bir olay. Selahattin başkanımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir anlamında da Malatya’nın geneline baktığımızda gelişen bir Malatya görüyoruz. Güzel oldu. Diğer Belediye Başkanı arkadaşlarımızla Malatya’yı gezmeye, tanımaya devam ediyoruz. Emeği geçen Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erbakan Vakfı Malatya Şubesi’nin açılışına katılmak üzere Malatya’ya gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan da Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezdi. Erbakan, müzeyi çok beğendiğini belirterek, Başkan Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Erbakan, tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması adına Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’nin önemli bir müze olduğunu kaydetti.

ziyaret_akparti_kasim

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın