28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Dizi ve Sinema Filmi Çekilebilecek Ortamlara Sahip

Malatya Dizi ve Sinema Filmi Çekilebilecek Ortamlara Sahip

Türkiye genelinde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Üniversitelerin İletişim Fakülteleri arasında işbirliği ile yeniden yenilenmiş ortak bir zemini, üniversitelerin akademik öğretim ve öğrenim kadrosu ile TRT Akademi Dergisi etrafında yeni birliktelikler oluşturmak amacıyla düzenlenen “TRT Akademi Söyleşileri” etkinliği ilimizde de düzenleniyor.

Bu etkinlik çerçevesinde ilimize gelen TRT Genel Müdür Yardımcıları, Diriliş “Ertuğrul” Dizi Yapımcısı ve dizinin bazı oyuncuları, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

13 Ekim 2016 Perşembe günü (Bugün) İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde saat 14.00 ’de gerçekleştirilecek olan “TRT Akademi Söyleşileri” etkinliğinde “TRT Dizileri” konusunun ele alınacağı programa katılmak üzere ilimize gelen TRT Genel Müdür Yardımcıları Erkan Durdu ve İbrahim Eren, Vali Toprak’a nezaket ziyaretinde bulundular.

TRT Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı Mehmet Bozdağ,  Oyuncular Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp) ve İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Yöneticileri, Vali Toprak’ı makamında ziyaret ederek düzenledikleri bu etkinlikler ve dizi hakkında bilgiler vererek bir süre sohbet ettiler.

Vali Toprak’da ziyaretten ve kendilerini ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT’ nin Genel Müdür Yardımcıları olarak sizlere TRT Akademi dergisinin burada, seri konferanslar zinciri çerçevesi içerisinde ilimizde de bir program düzenlediğiniz için Malatya ili adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Hoş geldiniz demek istiyorum. Hem TRT ailesi olarak sizlere hem de TRT ailesi adına önemli bir dizinin hem yönetmenine, hem yapımcısına hemde oyuncularına, senaristine ve ziyarete katılan tüm arkadaşlara da tekrar hoş geldiniz demek istiyorum. İfade ettiğiniz gibi kamu yayıncılığı esas ve bu kamu yayıncılığı yapılırken bir tarafta şüphesiz ki ekranların önemli aktivitelerle süslenmesi gerekiyor, diğer taraftan da bunun toplumla bulaşabilecek önemli bilgilendirme konferanslarının da yerine getirilmesi gerekiyor.

Duyguyu ve heyecanı yönetmekte o tarihi derinliklerine ya kültür sanat ya da diğer ekonomik ve sosyal olayları değişik toplantılarla ayrıca gündeme getirmek o üniversitenin ya da toplum katmanlarının değişiklik noktalarında ilgi alaka uyandırmak aslında görevinde diğer parçası olmuş oluyor. Onun için yayıncılığın ana ilkelerinden biri de bu olsa gerek. Bunun için TRT’ye çok teşekkür etmek istiyorum. Şüphesiz ki hem sizin ziyaretiniz vesilesiyle hem de ekranları süsleyen Diriliş “Ertuğrul” dizimizin, programımızın hakikaten milletimizde de önemli bir hüsnü teveccüh bulmuş durumda. Bununla birlikte bir taraftan insanlarımız televizyonlarda dizileri seyir imkânı bulurken, bir taraftan da gerçek olayların, tarihi yaşanmış olayların bir albeni ve çekicilik ortamında insanlara verilmesi olayı var.

Aynen konferans, toplantı, seminer gibi böyle bir çıktı gerçekleştiriyor. Onun için teşekkür etmek gerekiyor sizlere, ailenize ve tüm hüsnü teveccüh bulan dizimizin yönetmeninden, yapımcısına, senaristinden, oyuncularına kadar. Ben inanıyorum ki buradaki bu tutulma, hem uluslararası alanda da bundan sonra da önemli bir yer edinecektir, hem kendi tarihimizi değerlerimizi tanıtma adına hem de insanları bu manada buraya bir celp etme adına.

Ben inanıyorum ki biraz önce değerli yapımcımız ve senaristimiz dedi ki “Malatya ya daha önce gelmemiştik ama arkadaşlarımız var idi ve biraz gezinince Malatya'nın o tarihi dokusunu ve önemli kültürel dokusunu da incelemiş olduk çevresiyle, insani güzelliği ile bu anlamda belki de sizlere yani yapımcı arkadaşımıza bir mesaj, TRT’ye de bu vesile bir mesaj vermek istiyorum. Acaba Malatya'da Battal Gazi ve tarihi birikimleri ile birlikte, tarihi mekânları ile birlikte önemli bir dizi film çekilebilecek ortamlara sahip.

Hem doğal güzellikleri açısından söylüyorum hem de diğer zenginlikleri itibariyle söylüyorum umarız ki hem sizlere bu mesajı vermiş oluruz hem de bu konudaki tüm kültür-sanat televizyon adına program yapan film ve benzeri dizi çeken arkadaşlarımıza.

Malatya insanın da tüm katmanlarıyla böyle bir çalışmada ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağını ifade etmek istiyorum. Diriliş “Ertuğrul” dizisinin yapımcısı, yönetmeni, senaristi, oyuncularıyla ve tüm ekibiyle birlikte teşrifiniz bizim için önemlidir.  Teşekkür ediyorum ve burada İnönü Üniversitesi'nde program yapılacak olması münasebetiyle de Üniversitemiz ve İletişim Fakültemizin yetkililerine de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın